BB-Test – тест с повишена чувствителност за установяване на бременност.

Отличава се с повишена чувствителност: 10 UI/L

Често задавани въпроси

1. Колко скоро след овулацията мога да се тествам?

С най-чувствителният тест за бременност можете да получите положителен резултат седем дни след овулацията. Яйцеклетката трябва да се имплантира, за да започне да се произвежда hCG, а това става между 6-тия и 12-тия ден след овулацията. Поради тази причнина е най-добре да изчакате да минат 10-12 дни след овулацията, но дори и тогава определен процент от бременните жени могат да видят отрицателен резултат. Много жени не виждат положителен резултат до първия ден на закъснението на менструацията, дори и няколко дни след това.

2. Колко точни са домашните тестове в първия ден на закъснението?

Ако направите тест с висока чувствителност (10-20-25 mIU/ml) в първия ден от закъснението той дава 90% точност, тъй като е възможно при някои жени все още да не е настъпила имплантация. При същия тест седмица след датата на закъснението точността се покачва на 97%.

3. По кое време на деня мога да се тествам?

Тъй като домашните тестове за бременност засичат нивата на hCG, разредената урина (когато сте изпили голямо количество вода) не се препоръчва. Най-добре е да използвате уринни проби, съдържащи голямо количество hCG хормон. Първата сутрешна урина е идеална, тъй като съдържа най-концентрирано hCG.

4. Колко да изчакам преди да отчета резултата от теста?

Положителен резултат може да бъде видян до 40 секунди. Не бива да разчитате на положителен резултат, ако той не се появи в рамките на минутния лимит (обикновено е 5 минути), който указан в инструкцията към теста. При всички видове тестове за бременност е възможно да се появи бледа черта.

5. Как изглежда положителния резултат?

Трябва да погледнете инструкциите към теста, тъй като при различните марки варира. Повечето тестове имат две “прозорчета'',едното показва контролна линия, която се появява при всички случаи, а втората се появява само при отчитане на положителен резултат. В тези “прозорчета”,  се появяват две линии или една. Всяка втора линия, независимо колко е наситена, се смята за положителен резултат. Цветовата наситеност в тестовото прозорче може да варира, тъй като в различните етапи на бременността нивата на hCG са различни.

6. Бледата черта смята ли се за положителен резултат?

Ако теста е направен и отчете втора черта в минутния лимит без значение колко различни по интензитет са линиите, се смята за положителен резултат. Всички домашни тестове за бременност трябва да бъдат разчитани в периода от време, указан на листовката към тях и след това да бъдат изхвърлени, за да се избегне объркване.

7. Ами ако теста е отрицателен 5 минути след тестването, а стане положителен след час?

Може да сте бременна и да нямате достатъчно високи нива на hCG, които теста да отчете в необходимото време или теста може да е повлиян от външни условия, така че трябва да се тествате отново, за да бъдете сигурна в резултата. При някои марки тестове е указано, че е възможно да се появи бледа черта, ако теста бъде оставен да стои. Основно не трябва да разчитате на положителен резултат, отчетен след времевия лимит, указан в упътването. При всички марки тестове е възможно да се появи бледа черта или “химическа” черта.

Ако смятате, че резултатът е грешен, или е трудно да забележите черта, повторете тестването след 2-3 дни с нов тест.

8. Възможно ли е да се получи грешен положителен резултат?

Да. Някой медикаменти с hCG  и някой определени медицински състояния могат да причинят появата на положителен резултат.

Ако използвате теста в рамките на 8 седмици след раждане или помятане също можете да получите фалшив положителен резултат. Тестът може да засича останал hCG в организма ви от предишна бременност, затова трябва да потърсите лекар, който да ви помогне в разчитането на резултата, ако скоро сте била бременна.

Фактори, които НЕ трябва да влияят на теста са алкохол, аналгетици (болкоуспокояващи), антибиотици, противозачатъчни и хормонални таблетки, съдържащи clomiphene citrate (CLomid и Serophen)

9. Възможно ли е да съм бременна и да не видя положителен тест за бременност?

Да. Повечето жени виждат положителен резултат когато менструацията им е закъсняла с няколко дни, но не при всички е така. Фактори, които могат да повлияят на фалшив отрицателен резултат са:

- Неточност при изпълнението на теста. Прочетете внимателно упътването.
- Тестът не е бил съхраняван правилно. Не съхранявайте теста при екстремни температури.
- Използването на разредена урина. Използвайте първата сутрешна урина.
- Прекалено ранното тестване. Зачеването не винаги е в деня, когато е извършен половия акт.
©2011 Laboratoire Innotech International. Всички права запазени.
Hosting by: PSIT   |   Created by: noavis.com